Initiatieven

De arbeidsmarkt blijft constant veranderen. U heeft een partner nodig die op deze veranderingen inspeelt en u op deze manier zo goed mogelijk van dienst is. Wij zijn die partner. Wij blijven onze kennis verbreden en initiatieven ontwikkelen om onze dienstverlening te verbeteren en verbreden. 

Operators on Tour

De ontelbare mogelijkheden die de techniek te bieden heeft, daar staan ontelbare werkzoekenden tegenover die hier niets vanaf weten. Het imago van de techniek kan wel een boost gebruiken, want de techniek blijft zich ontwikkelen en dit mag niet onopgemerkt blijven. 

Begin 2017 waarschuwde het UWV dat er een groeiend tekort is aan technische vakmensen. De reden is dat een groot gedeelte van de technische vakmensen met pensioen gaat en daar te weinig technische vakmensen voor terugkomen.

Om die reden lanceerde ENJOB op 7 december 2017 de eerste editie van het project Operators on Tour. Met een bus gevuld met potentiële technische kandidaten gingen we op bezoek bij technische bedrijven in Venlo en Roermond om werkgevers en werknemers kennis te laten maken met elkaar.

 ‘’Het vak operator is ontzettend breed. We hebben ondervonden dat lang niet iedereen daarvan op de hoogte is. Met Operators on Tour hebben wij het doel om de wereld van de techniek onder de aandacht te brengen zodat er het tekort aan technisch personeel verminderd gaat worden’’, aldus Wouter Beckx, oprichter van ENJOB. ,,Iedere productieomgeving heeft andere eisen en daardoor andere opleidingsmogelijkheden. Daardoor is het vak van operator toegankelijk voor een breed publiek.’’

 Met Operators on Tour krijgen bedrijven de mogelijkheid kennis te maken met een gemotiveerde groep mensen met technische affiniteit en de kans om zich te profileren als organisatie op de arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen de operators de kans om een kijkje in de keuken te nemen en te beoordelen welk bedrijf het beste bij hun past. Op deze manier draaien we het selectieproces om zodat we vanuit beide kanten een langdurige match kunnen creëren.

Reacties deelnemers Operators on Tour

Het personeel dat de rondleidingen deed was zo enthousiast, dat was echt top! Ook top dat de bedrijven mee gingen in de bus.

Deze dag was geestverruimend omdat je zelf kon ervaren hoe het was om ergens te werken. Het gaf een goed beeld.

Ik vond het vooral leuk om de diversiteit van de bedrijven te zien, omdat je daar vooraf geen idee van hebt, dat heb ik nu wel.

Werken als Chauffeur.nl

De transportbranche trekt enorm aan en er is dan ook steeds meer vraag naar chauffeurs. Dit zorgt voor een scheve verhouding op de arbeidsmarkt. Hier hebben wij een oplossing op gevonden!

Geen tekort meer aan chauffeurs door een pool met chauffeurs die ingezet worden bij het transportbedrijf dat bij hun past. Daarvoor is het platform www.werkenalschauffer.nl in het leven geroepen, een initiatief om chauffeurs en transportbedrijven bij elkaar te brengen door samen met ENJOB een chauffeurspool te creëren. 

Er zijn steeds minder chauffeurs werkzoekend waardoor het voor transportbedrijven steeds lastiger wordt om chauffeurs te vinden. Het vinden van chauffeurs is uiteraard noodzakelijk voor transportbedrijven. Via www.werkenalschauffeur.nl slaagt ENJOB er in om transportbedrijven toch aan hun chauffeurs te helpen. Het platform blijft groeien, zowel kwantitatief als kwalitatief.